Guus


Als jij dat wilt, kan mijn hond Guus bij de coachsessies aanwezig zijn. Tijdens het aaien, spelen of wandelen kun je dan praten over wat jou bezig houdt.

Guus is een psychosociale hulphond. Dat betekent dat hij geschikt is bevonden om kinderen en jongeren te ondersteunen bij een begeleidingstraject. Als pup heeft hij hiervoor een gedragstest gedaan. Guus en ik hebben diverse hondentrainingen gevolgd.

Guus is een Franse waterhond (Barbet). Deze honden hebben een vriendelijk, rustig en speels karakter en een hypoallergene vacht, zodat ook kinderen en jongeren met een allergie met hem kunnen wandelen en spelen.

Tijdens het contact met Guus en buiten in de natuur, komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.

Honden leven in het hier en nu en geven pure feedback en houden een eerlijke spiegel voor. Honden zijn in staat de kern te raken, een boodschap te geven en kunnen daarmee het zelfinzicht van mensen vergroten. Voor mij is samenwerken met Guus, werken vanuit contact en samenzijn.

​Guus is altijd blij om jou te zien!