Over mij


‘Het mooiste dat je een ander kunt geven, is je onverdeelde aandacht.’   Marshall Rosenberg

Ik ben Kirsten de Jong. Kinderen en jongeren intrigeren, inspireren en ontroeren mij. Door mijn werkervaring in het onderwijs, als kinder- en jongerencoach en als trainer sociale vaardigheden weet ik goed met welke problemen kinderen en jongeren kunnen worstelen en hoe sociale processen binnen groepen verlopen.

Mijn doel is kinderen en jongeren te helpen weer in hun kracht te komen en ze het vertrouwen te geven dat ze zichzelf mogen zijn. Vanuit die kracht kunnen ze beter omgaan met alles wat op hen afkomt.

Door mijn jarenlange onderwijservaring  ken ik de dynamiek binnen een school en specifiek in de klas. De relatie met andere leerlingen en met de leerkracht/docent heeft een grote invloed op een kind. Problemen of zorgen thuis hebben ook gevolgen voor het gedrag van een kind in de klas en vice versa. Deze kennis kan ik goed inzetten om kinderen nog beter te begeleiden. Waar het mij in het onderwijs helaas ontbreekt aan voldoende tijd en ruimte, kan ik er in mijn praktijk optimaal zijn voor kinderen, jongeren en ouders.

Mijn kracht is om kinderen en jongeren met andere ogen naar hun problemen te laten kijken. Samen onderzoek ik met het kind welke gevoelens, verlangens en kwaliteiten het heeft. Ook krijgt het zo inzicht in zijn eigen behoeftes en die van een ander. Ik hecht grote waarde aan openheid, eerlijkheid, authenticiteit en humor. Daarbij werk ik vanuit een positieve houding.

Naast individuele coaching begeleid ik jongeren ook in groepsverband. Onder de naam ‘Ik zie je’ geef ik samen met een collegatrainer een sociale vaardigheidstraining aan pubers uit Hilversum en omgeving www.ik-zie-je.nl

Ik woon samen en ben moeder van twee schoolgaande dochters.

Opleidingen:

  • Post-hbo registeropleiding kinder- en jongerencoach voor professionals bij het Atma Instituut
  • Familie- en gezinsopstellingen ‘Kind in Balans’ bij de Kindercoaches
  • Rouwverwerking bij kinderen, ‘Toveren in het donker’ bij de Kindercoaches
  • WandelCoaching bij het Atma Instituut
  • Kanjertrainer, bij Instituut voor Kanjertrainingen
  • Zelfstandig Leren bij Son Edutraining
  • Pabo, Theo Thijssen Academie
  • Communicatiewetenschappen, Universiteit van Amsterdam

Ik ben lid van Adiona, beroepsorganisatie voor kinder- en jongerencoaches.

AdionaSmall